Meny

Konferens - Tempo Öresund

Tempo Öresund - en konferens om hastighet och samhällsutveckling.
Konferens Tempo Öresund

Tempo Öresund

en konferens (17 november 2015) och ett sammarbete mellan Lunds Universitet och Öresunds institutet där ämnet är hastighet och sammhällsutveckling. Är hög hastighet något som kan likställas med framgång, vilket då implicit ger att låg hastigt innebär ej så framgångsrik, eller är kanske långsamt ett mått på långsiktighet? Företag strävar i de flesta fall efter att öka produktiviteten för att överleva, politiker jobbar med infrastrukturen och projekterar höghastighetståg, media har kortare och kortare tid till publicering av nyhter, mm. Finns det någt intresse för långsamhet, varva ned och kanske minska stressen?

Måns Svensson, docent och föreståndare vid WTS deltog i konferensen och föresläste om:

Digital stress - det gränslösa arbetet och känslor av otillräcklighet. Digitaliseringen har ökat tempot och traditionella gränser utmanas. Det är inte längre självklart när arbetsdagen börjar och slutar. Individers tillgänglighet tillmäts större vikt än deras närvaro. Frågan är om ökat tempo och gränslöshet skapar känslor av otillräcklighet och negativ stress.

Övriga programmet med innehåll och talare kan ses på  PDF iconprogram-tempo-oresund-webb-20151117.pdf

2016-04-04
Forskare möter Filmare hjälper dig att nå ut
2015-11-25