Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om

Work, Technology and Social Change (WTS) inrättades 2012-11-06 (Dnr LS 2012/559).

Centret ska utifrån en mångvetenskaplig grund bedriva och utveckla forskning, innovation och utbildning med fokus på teknisk och social förändring. Samhällsutveckling följer vissa mönster där långa perioder av mer förutsägbara skeenden följs av teknologiska och tankemässiga språng som tillsammans utmanar rådande paradigm.

Övergången från agrar- till industrisamhälle var en sådan period präglad av banbrytande teknisk förändring i kombination med nya ekonomiska och sociala förutsättningar. Övergången från industri- till digitalsamhälle följer liknande mönster vilket åter accentuerar behovet av forskning och utveckling. I denna situation är det furktbart att skapa nya konstellationer av vetenskapliga disciplinersom förmår att anpassa sig till det omgivande samhällets behov av ny kunskap.

Genom WTS har Lunds universitet skapat en organisation och mångvetenskaplig miljö där exempelvis digitalisering, ekonomisk utveckling och arbetsliv betraktas ur ett tekniskt och socialt förändringsperspektiv.

Inom WTS finns följande enheter:

 

Kontakt 

Måns Svensson
Föreståndare, docent
+46 46-222 85 93
mans.svensson [at] soclaw.lu.se

Sidansvarig:

Work, Technology and Social Change (WTS)
Lund University
Box 42, 
SE-221 00 LUND, Sweden
Phone: +46 (0)46-222 00 00 (operator)